ورق روغنی

اگر در صنایعی نظیر خودروسازی، تولید لوازم خانگی یا ساختوساز فعال هستید و میخواهید ورق روغنی خریداری کنید، پیشنهاد میکنیم پیش از خرید، این مطلب را با دقت مطالعه کنید. یکی از انواع ورقهایی که در صنایع مختلف بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، ورق روغنی است. ورق روغنی از جمله محصولاتی است که با تکنولوژی ورق سرد تولید میشود و به همین علت برای جلوگیری از هرگونه زنگزدگی و همچنین درخشان بودن ظاهرش، آن را روغنکاری میکنند. نمایندگی همراه فلز یکی از تولیدکنندگان عمده ورقهای آهنی در کشور است که قابلیت تولید این محصول را در سایزهای مختلف (بسته به نوع تقاضای مشتری) دارد. در ادامه این مطلب سعی داریم در مورد مشخصات فنی، کاربردها، نحوه تولید و قیمت ورق روغنی صحبت کنیم و تمامی عوامل موثر بر آن را ذکر نماییم. با ما همراه باشید.
قیمت انواع ورق روغنی
لازم به ذکر است که ورقهای روغنی را میتوان در ابعاد و ضخامتهای مختلف (بر حسب میلیمتر) و همچنین در انواع مختلفی نظیر شیت، رول و فابریک تهیه کرد و سایر خدمات و طراحیهای مدنظرتان همچون برش، فرمینگ، پانچ، نواربری و غیره را نیز میتوان به مرکز عرضه کننده سفارش داد. در ادامه سعی کردهایم به طور مفصلتری در مورد قیمت ورق روغنی در انواع مختلف صحبت کنیم؛ برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت روز ورق روغنی با ما تماس حاصل فرمایید.
قیمت ورق روغنی و عوامل موثر در آن
اگر بخواهیم در مورد محدوده قیمت ورق روغنی در بازار صحبت کنیم، باید به عواملی نظیر نوع ورق (کششی و فوق کششی بودن)، برند تولیدکننده (فولاد مبارکه، هفت الماس و غیره) و همچنین کشور سازندهشان (تولید داخلی یا وارداتی) اشاره کرد. دقت کنید که قیمت نهایی این ورقها به عوامل متعدد دیگری نظیر کیفیت مواد اولیه به کار رفته در آنها، نوع روغن، نوع دستگاه تولیدکننده، کارخانه تولیدی آن و غیره بستگی دارد. عوامل سراسری و متفرقه دیگری همچون نرخ بورس، نرخ ارز، قیمت جهانی فلزات و غیره نیز میتواند بر قیمت ورق روغنی امروز تاثیر ویژهای بگذارد.
انواع ورق روغنی موجود در بازار چیست؟
تمامی ورقهای روغنی با توجه به درصد عناصر مختلف موجود در آلیاژهای آن همچون منگنز، کربن و غیره و همچنین بر اساس عملیاتهای حرارتی اجرا شده بر روی آنها، از ویژگیهای متنوعی برخوردار است. به همین خاطر میتوان این ورقها را به دستههای استاندارد زیر تقسیمبندی نمود:
- ورق روغنی st12
- ورق روغنی st13
- ورق روغنی st14
در ادامه درباره عوامل موثر دیگر بر قیمت ورق روغنی در این مدلها صحبت خواهیم کرد.
قیمت ورق روغنی st12
به این نوع ورقها، ورقهای روغنی معمولی نیز گفته میشود. دقت کنید که پرکاربردترین انواع ورقهای روغنی، ورقهای اس تی ۱۲ است؛ چراکه آنها از خاصیت شکلپذیری بسیار کمی برخوردارند و در مصارف صنعتی و ساختمانی بسیار زیادی مورد استفاده گسترده قرار میگیرند. این ورقها از ضخامتهای مختلف ۱، ۱.۵، ۲، ۲.۵، ۳، ۵، ۶، ۷، ۸ و ۹ میلیمتر طراحی و ساخته شدهاند. در مورد قیمت ورق st12 هم باید گفت که نسبت ضخامت آن ممکن است متغیر باشد که برای اطلاع از آن باید به بالای همین صفحه در جدول مراجعه کنید.
قیمت ورق روغنی st13 نیمه کششی
دیگر استاندارد ورقهای روغنی، ورق روغنی اس تی ۱۳ است که با عنوان نیمه کشش نیز شناخته میشود. این نوع ورقها از خاصیت شکلپذیری نسبتا متوسطی برخوردارند و کارایی خاص خود را دارند. مهمترین موارد کاربرد ورقهای روغنی اس تی ۱۳ در سازههای مختلف صنعتی و ساختمانی است که به نوعی پرسکاری با عمقی کم نیازمند است. قیمت ورق st13 نیمه کششی نیز به نسبت پرسکاری آن متفاوت است.
قیمت ورق روغنی ST14 فوق کشش
دسته آخر ورقهای روغنی، ورق روغنی فوق کششی یا اس تی ۱۴ است. معمولا این نوع ورق، از سایر ورقها شکلپذیرتر است. به همین خاطر بیشترین کاربرد آن در مواردی است که به پرسکاری بسیار عمیق نیاز دارد؛ مثلا صنایع مربوط به خودروسازی. توجه داشته باشید که قیمت ورق ST14 فوق کشش به عوامل مختلفی مثل نوسانات بازار فولاد، نرخ ارز و هزینههای حملونقل بستگی دارد و برای اطلاع دقیقتر باید با تأمینکنندگان تماس گرفت.
قیمت ورق سرد ۲ میل و ۳ میل و ضخامتهای دیگر
تمامی ورقهای روغنی در ضخامتهای بین ۳ دهم تا ۳ میلیمتر و به شکل رولی، در عرضهای مختلف ۱۰۰ و یا ۱۲۵ سانتیمتر طراحی و تولید میشوند. همچنین ورقهای روغنی فابریک و شیت در۳ سایز مختلف ساخته میشوند که به صورت زیر هستند:
- ۱.۱۸۳ میلیمتر
- ۲.۲۴۴ میلیمتر
- ۳.۳۰۵ میلیمتر
قیمت ورق روغنی امروز
یکی از اصلیترین عوامل موثر بر قیمت ورق آهن و دیگر ورقها در بازار داخلی، نوسانات قیمت ارزی است؛ چراکه این نوسانات در موارد مختلف همچون قیمت دلار میتواند بر قیمت مقاطع فولادی مختلف موثر واقع شود.
یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت نهایی ورقهای روغنی، قیمت سراسری فولاد است. به همین خاطر هرگونه افت و یا بهبود در بازار جهانی مقاطع فولادی میتواند تاثیر بسزایی بر روی تمامی محصولات فولادی نظیر ورقهای روغنی داشته باشد.
همچنین اینکه اگر میزان عرضه با تقاضای این ورقها با یکدیگر متناسب نباشد، میتواند بر قیمت نهایی ورق اثرگذار باشد؛ چراکه اگر تولیدکنندگان نتوانند به نیازهای بازار پاسخ دهند، قیمت این ورقها بسیار افزایش مییابد.
لازم به ذکر است که قیمت مواد اولیه تولیدکننده ورق روغنی هم در قیمت نهایی این ورقها بسیار موثر است. مثلاً به دلیل افزایش قیمت ورقهای سیاه، تختال و سنگآهن که به عنوان مواد اولیه ورقهای روغنی شناخته میشوند، این ورقها نیز دچار افزایش قیمت میشوند.
قیمت ورق روغنی ۶۰ و ۸۰ کارخانه
در این قسمت مهمترین تولیدکنندگان داخلی ورقهای روغنی را به شما عزیزان معرفی میکنیم:
- کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
- کارخانه فولاد غرب
- صنایع هفت الماس قزوین
- کارخانه فولاد درخشان
توجه داشته باشید که در زمان انتخاب و خرید هرگونه ورقهای روغنی حتماً به کیفیت و اصل بودن آن دقت فرمایید؛ چرا که این دو مورد با اینکه باعث افزایش قیمت ورقها میشوند، ولی در میزان کیفیت و کارایی محصول بسیار موثرند.
برای آگاهی از قیمت ورق روغنی هفت الماس یا هرکدام از ورقهای روغنی ساخته شده در هر کارخانهای، کافی است با کارشناسان فروش نمایندگی همراه فلز تماس حاصل فرمایید.
ورق روغن وارداتی
دقت کنید که بخش عمدهای از ورقهای روغنی موجود در بازار، به صورت وارداتی از کشورهای مختلف هستند. از جمله این کشورها شامل موارد زیر هستند:
- روسیه
- چین
- کره
- هند
- قزاق و غیره
عرضه ورق روغنی در بورس کالا
گفتنی است که در بورس کالا، تمامی ورقهای روغنی همانند ورقهای سیاه فقط در روزهای دوشنبه عرضه میشود و قیمت تعیینشده آن میتواند تاثیر چشمگیری بر قیمت این ورقها در بازار آزاد داشته باشد. امروزه کارخانههای مختلفی همچون هفت الماس، فولاد مبارکه اصفهان و فولاد غرب آسیا تمامی محصولات تولیدی خود را در بورس کالا عرضه میکنند.